Vernieuwde speelzaal op de kinderafdeling

19 september 2017

De dagzaal van onze kinderafdeling is in een volledig nieuw kleedje gestoken. Deze nieuwe speelomgeving kwam er op initiatief van een gezin wiens dochtertje Evelien op de afdeling verzorgd werd. Mama Vicky en papa Frans, erg onder de indruk van de goede zorgen en het verblijf op de afdeling, waren vastbesloten om iets terug te doen om hun respect en dankbaarheid te uiten ten aanzien van de artsen, verpleegkundigen en andere zorgverleners.

De ouders en zorgverleners staken de koppen bij elkaar en al snel kwamen ze op het idee om de dagzaal op te fleuren. In de dagzaal, waar ouders kunnen wachten en waar kindjes (patiëntjes en broertjes of zusjes) kunnen spelen of TV-kijken, hebben de ouders van Evelien heel wat tijd doorgebracht.

Myriam Tijskens, een kennis van verpleegkundige Sonja, wilde graag het ontwerp mee vorm geven. Zij is een jonge interieurarchitecte en werkte een basisidee uit dat paste in het ‘bos’-concept waarrond de kinderafdeling is opgebouwd. Vertrekpunt was een speelhuisje. Aanvankelijk werd gedacht aan een plastic huisje, maar dat bleek niet evident. Misschien was hout beter, en Myriam legde de link naar de schrijnwerkerij van de technische school TIO in Overpelt. Zij zagen er wel wat in, en besloten om er een jaarproject van te maken voor de leerlingen houtbewerking van het zesde jaar. Myriam en TIO vulden elkaar aan, en zo bleef het niet bij een huisje, maar werd een hele bos-speelomgeving ontworpen met een speelhuisje, een glijbaan, bankjes, bomen, muurschilderingen, paddenstoelen…

Het resultaat is prachtig, en alle partijen zijn erg fier op het resultaat!