Samen met inloophuis De Kolibrie zetten we het thema psychische kwetsbaarheid in de kijker

16 april 2018

Psychische kwetsbaarheid heeft vele facetten. Waar een fysieke aandoening vaak zichtbaar is voor anderen, is psychische kwetsbaarheid dat niet. Cijfers tonen aan dat 1 op de 3 mensen op een of ander moment in zijn leven te kampen heeft met psychische kwetsbaarheid. De oorzaken zijn zeer divers. Denk aan erfelijkheid, een traumatische ervaring, te weinig sociale steun...

Belangrijk is om te beseffen dat je zeker niet alleen bent als je je op een of ander moment in je leven slecht in je vel voelt. Gevoelens als schaamte en stigmatisering door onbegrip van anderen, kunnen dit nog verergeren.  Het kost dan vaak kracht om je leven weer op te pakken. Een hart onder de riem kan dan deugd doen.
 
Net dat willen we bereiken met de krachtboom. Een boom vol positiviteit en hoop. Je kan een positieve boodschap achterlaten voor iemand anders en zo iemand anders een duwtje in de rug geven.
 
Heb je net een dip of voel je je slecht in je vel? Lees dan de boodschappen die anderen voor jou in de boom geplaatst hebben. Hopelijk put je er kracht uit.
De krachtboom wil mensen verbinden en ondersteunen in alle anonimiteit. Herstellen doe je immers samen.
 
Inloophuis De Kolibrie in Peer biedt ondersteuning aan mensen die geconfronteerd worden met een chronische uitdaging. Meer info vind je op www.inloophuisdekolibrie.be