Met een witte Mercedes door het ziekenhuis

20 juni 2018
Een witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor onze kleinste patiëntjes in welke blitse wagen ze naar de onderzoekskamer zullen rijden. Want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze er nu naartoe in een heuse CliniCar!
De grotere kindjes kunnen zelf sturen en rijden, maar de besturing kan ook door de medewerkers van de afdeling met een afstandsbediening.

Dr. Luc Vandenbossche, medisch diensthoofd van de kinderafdeling: “Kinderen hebben van nature meestal een zekere angst voor het onbekende en onvertrouwde als het gaat over technische onderzoeken. Het is een speerpunt van ons hele team om daar de nodige aandacht aan te schenken. Verplaatsingen per blitse CliniCar sluiten hier naadloos bij aan en kunnen het kinderleed mogelijks nog verder beperken of zelfs voorkomen! Want elke vorm van afleiding is welkom.”

Het is voor het eerst dat een Limburgs ziekenhuis de CliniCars mag inzetten.