Jeugdraad Hamont-Achel schenkt speelgoed aan de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis

18 september 2018
Een heuglijke dag op de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis. De jeugdraad van Hamont-Achel, vertegenwoordigd door voorzitter Melissa Van Malderen, kwam speelgoed overhandigen aan de kinderafdeling. De schenking kadert in het Speeldgoedgeefplein, een ruildag voor speelgoed dat de Jeugdraad jaarlijks organiseert. Melissa werd vergezeld door Schepen van Jeugd Ilse Jaspers en UiTpunt-medewerker jeugd Maarten van Leeuwaarden.

De spelbegeleiding en verpleegkundigen van de afdeling zijn erg blij met deze schenking. Het nieuwe speelgoed werd direct getest en goedbevonden door de patiëntjes.

Speelgoedgeefplein
Speelgoedgeefplein wordt jaarlijks georganiseerd door de Jeugdraad van Hamont-Achel in samenwerking met het Huis van het Kind. Iedereen die speelgoed een tweede leven wil geven, kan daar speelgoed afgeven. Het binnengebrachte speelgoed passeert vervolgens langs de speelgoeddokter die onderzoekt of het speelgoed nog in goede staat is. Het goedgekeurde speelgoed wordt vervolgens uitgestald waar het een tweede leven kan krijgen in een nieuw gezin.

Vorig jaar bezocht Lore Cuijvers, destijds stagiaire op de kinderafdeling, het speelgoedgeefplein en daar kwam ter sprake dat het speelgoed dat op het einde van de dag geen nieuw plekje kreeg, wordt geschonken aan een goed doel. Dit jaar werd het Mariaziekenhuis als goed doel gekozen.

Jammer genoeg was er op het einde van de dag geen speelgoed meer over dat kon dienen voor de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis. De Jeugdraad vond het erg jammer en besloot een deel van hun budget – dat ze verwerven door de organisatie van enkele evenementen - te besteden aan nieuw speelgoed voor de kinderafdeling.