4 mei 2020

Hans Ramaekers is vorige week dinsdag door de Raad van Bestuur aangesteld als algemeen directeur van vzw Mariaziekenhuis. “Een fantastische opportuniteit en een logische voortzetting van mijn loopbaan”, zegt Hans Ramaekers. Op dit moment is hij nog algemeen directeur van het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Hij kent niet alleen de ziekenhuiswereld door en door, hij is ook reeds vertrouwd met de werking van vzw Mariaziekenhuis aangezien hij van 2014 tot 2016 in de Raad van Bestuur zetelde.

17 maart 2020

Bij de spoedgevallendienst van het Mariaziekenhuis in Overpelt is een tent geplaatst waar mensen die mogelijks zijn besmet met het Coronavirus, eerst worden onderzocht. Op deze manier hoopt het ziekenhuis om patiënten die mogelijks besmet zijn, af te zonderen van andere spoedpatiënten.

5 februari 2020

Op woensdag 5 februari vindt om 10 uur een oefening van het intern ziekenhuisnoodplan plaats op een verpleegafdeling. De oefening duurt 1 uur. Het oefenen van het intern ziekenhuisnoodplan is een absolute noodzaak om de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen bij een echte brand.

Dit betekent dat (enkel in de betrokken blok!) de liften automatisch naar het gelijkvloers gaan, de tussendeuren toevallen en de rolluiken voor de liften naar beneden gaan. Er zal geen gebruik gemaakt worden van sirenes.

21 november 2019

Ook wij deden mee met #dewarmsteweek. Stig Broeckx daagde ons namelijk uit om even snel als hem te fietsen!

10 oktober 2019

Vandaag (donderdag 10 oktober) kunt u in alle kranten lezen dat 1 op de 4 Vlaamse algemene ziekenhuizen zich in rode cijfers bevinden. Wij kunnen met trots zeggen dat wij 2018 afgesloten hebben met 1,8 procent winst. We zijn een van de weinige uitzonderingen op de dalende trend van winstmarges. De cijfers van de laatste 5 jaar tonen zelfs aan dat we met een gemiddelde van 1,5 procent winst bij de best scorende Vlaamse ziekenhuizen behoren.