6 juni 2017

6 juni was het de internationale 'What matters to you'-dag. En dag die wij naar het Nederlands vertaalden als ‘De dag van de patiënt’.

Elke dag zijn onze zorgverleners in de weer om goede en veilige zorg te bieden. Vandaag hadden we extra aandacht voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor onze patiënten, hun familie en omgeving.

Omdat deze 'kleine dingen' voor iedereen verschillend zijn, kregen ze een kaartje met twee vragen: 'Wat zou jouw dag omtoveren tot een goede dag?' en 'Is er nog iets dat ik je niet gevraagd heb, maar dat je me wel wilt vertellen?".
 

14 maart 2017

Eén op twee vrouwen in de menopauze heeft last van vaginale droogheid wat kan leiden tot irritatie, een verminderde controle over de blaas en pijn bij het vrijen. Ondanks dit grote aantal durft bijna 60% niet over dit probleem te praten met een arts en leeft er bij 40% van deze vrouwen het idee dat er geen remedie bestaat om vaginale droogheid te verhelpen.

Hoe werkt deze laserbehandeling?

1 februari 2017

De algemene vergaderingen van het Revalidatie & MS Centrum en van het Mariaziekenhuis hebben op 31 januari beslist om op basis van een nog te ontwikkelen stappenplan het Revalidatie & MS Centrum te integreren met het Mariaziekenhuis. Het gaat hierbij om een zo optimaal mogelijke integratie van beide Overpeltse instellingen te realiseren binnen het huidige wettelijk kader. Dat betekent dat onder de vzw Mariaziekenhuis twee campi zullen vallen die elk hun eigenheid op gebied van respectievelijk chronische en acute zorg blijven behouden.

20 december 2016

Het Mariaziekenhuis en het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk hebben de intentie om hun samenwerking te intensifiëren (die eerder dit jaar gemaakt was) nu bekrachtigd. Beide ziekenhuizen zijn ervan overtuigd dat een nauwere samenwerking in ieders belang is én dat het een garantie vormt op een nog meer kwaliteitsvolle en volledige patiëntenzorg in de regio.

17 december 2016

Op onze kraamafdeling vond gisteren de duizendste bevalling plaats. Daarbij zag Julie het levenslicht, het eerste kindje van Stefanie Scheelen en Gijs Vangansewinkel uit Sint-Huibrechts-Lille.
Bijzondere gelukwensen waren er van verpleegkundig en paramedisch directeur Chris Swaelen, van schepen voor jeugd en gezin Ann Van Dorpe en van burgemeester Jaak Fransen.

2 juni 2016

Sinds begin mei kan een patiënt, na het plaatsen van een knieprothese, thuis verder online opgevolgd worden door de specialist voor zijn post-operatieve toestand. Door deze nieuwe webtoepassing, die naast de klassieke vragen over de beweeglijkheid en de pijnbeleving ook kan dienen om een foto van de wonde door te sturen, kunnen patiënten zeer snel na de operatie naar huis en krijgen zij toch quasi dezelfde opvolging als in het ziekenhuis.