1 juli 2020

12 jaar na de opstart van het MS Netwerk Limburg bundelen partners UHasselt-BIOMED en Noorderhart (voormalig Mariaziekenhuis) voortaan hun krachten in het Universitair MS Centrum. “Een centrum met Europese uitstraling waar vooruitstrevend wetenschappelijk onderzoek naar MS wordt verricht, waar nieuwe medicijnen en behandelingen getest worden en waar experten terecht kunnen voor bijkomende professionele opleidingen rond MS” zeggen prof. dr. Piet Stinissen (UHasselt) en prof. dr. Bernard Himpens (directeur Noorderhart).

4 mei 2020

Hans Ramaekers is vorige week dinsdag door de Raad van Bestuur aangesteld als algemeen directeur van vzw Mariaziekenhuis. “Een fantastische opportuniteit en een logische voortzetting van mijn loopbaan”, zegt Hans Ramaekers. Op dit moment is hij nog algemeen directeur van het Ziekenhuis Maas en Kempen in Maaseik. Hij kent niet alleen de ziekenhuiswereld door en door, hij is ook reeds vertrouwd met de werking van vzw Mariaziekenhuis aangezien hij van 2014 tot 2016 in de Raad van Bestuur zetelde.

17 maart 2020

Bij de spoedgevallendienst van het Mariaziekenhuis in Overpelt is een tent geplaatst waar mensen die mogelijks zijn besmet met het Coronavirus, eerst worden onderzocht. Op deze manier hoopt het ziekenhuis om patiënten die mogelijks besmet zijn, af te zonderen van andere spoedpatiënten.

5 februari 2020

Op woensdag 5 februari vindt om 10 uur een oefening van het intern ziekenhuisnoodplan plaats op een verpleegafdeling. De oefening duurt 1 uur. Het oefenen van het intern ziekenhuisnoodplan is een absolute noodzaak om de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen bij een echte brand.

Dit betekent dat (enkel in de betrokken blok!) de liften automatisch naar het gelijkvloers gaan, de tussendeuren toevallen en de rolluiken voor de liften naar beneden gaan. Er zal geen gebruik gemaakt worden van sirenes.

21 november 2019

Ook wij deden mee met #dewarmsteweek. Stig Broeckx daagde ons namelijk uit om even snel als hem te fietsen!