4 december 2018

De oude MUG was aan vervanging toe. Opnieuw werd voor een Volvo gekozen, een XC90, een grote 4x4-terreinwagen. Bij de keuze van het voertuig werd rekening gehouden met de geboden veiligheid, de laadruimte, de goede wegligging, de vering, en de snelheid en kracht van de motor. Bijkomend voordeel: vanwege het landelijke karakter van het MUG-interventiegebied Noord-Limburg, waar er regelmatig interventies gebeuren op boswegen of landbouwpaden die niet altijd even goed berijdbaar zijn, biedt deze terreinwaren toch wel een enorm voordeel.

Werking MUG

19 november 2018
"Zwanger. Ik ben blij maar toch ook bang. Kan ik dit wel? Gelukkig was er PRAGT. Ze hebben me geholpen tijdens en na mijn zwangerschap."

Soms hebben toekomstige ouders graag extra ondersteuning tijdens de zwangerschap. Daarom hebben verschillende partners, waaronder het Mariaziekenhuis, samen het PRAGT-netwerk opgebouwd met als doel de mama (en partner) bijkomend te ondersteunen tijdens de zwangerschap en hen voor te bereiden op de komst van hun kindje.

13 november 2018
Elk jaar publiceert het Vlaamse SPE, Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie, een rapport met de belangrijkste trends in geboorte en bevalling. In dat rapport zien we dat de dienst gynaecologie-verloskunde van het Mariaziekenhuis opvallend goede cijfers kan voorleggen voor het aantal keizersneden. Ook voor inducties (inleidingen) zit het goed, ook op Vlaams niveau, met voor beide criteria een top tien plaats. Deze goede cijfers zijn te danken aan een consequent beleid met de bewuste keuze voor een natuurlijke bevalling.
18 september 2018
Een heuglijke dag op de kinderafdeling van het Mariaziekenhuis. De jeugdraad van Hamont-Achel, vertegenwoordigd door voorzitter Melissa Van Malderen, kwam speelgoed overhandigen aan de kinderafdeling. De schenking kadert in het Speeldgoedgeefplein, een ruildag voor speelgoed dat de Jeugdraad jaarlijks organiseert. Melissa werd vergezeld door Schepen van Jeugd Ilse Jaspers en UiTpunt-medewerker jeugd Maarten van Leeuwaarden.

5 september 2018

Het Mariaziekenhuis neemt deel aan de NIAZ Jaarprijs 2018.
Ons project PRAGT, dat extra ondersteuning biedt aan toekomstige ouders in minder gunstige omstandigheden, werd ingezonden om mee te dingen naar de hoofdprijs van 10.000 euro.

30 augustus 2018

Op zaterdag 15 september en zaterdag 22 september krijgt een stuk van de rotonde, de oprit en parking van spoedgevallen en de zone van nierdialyse een nieuwe laag asfalt. Dit betekent dat op beide zaterdagen de parking van spoedgevallen en dialyse niet bereikbaar is.

In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (15 september) en het leggen van de nieuwe laag (22 september) is de parking gewoon toegankelijk.

Tijdelijk parkeren aan de laad- en loszone