17 maart 2020

Bij de spoedgevallendienst van het Mariaziekenhuis in Overpelt is een tent geplaatst waar mensen die mogelijks zijn besmet met het Coronavirus, eerst worden onderzocht. Op deze manier hoopt het ziekenhuis om patiënten die mogelijks besmet zijn, af te zonderen van andere spoedpatiënten.

5 februari 2020

Op woensdag 5 februari vindt om 10 uur een oefening van het intern ziekenhuisnoodplan plaats op een verpleegafdeling. De oefening duurt 1 uur. Het oefenen van het intern ziekenhuisnoodplan is een absolute noodzaak om de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers te kunnen garanderen bij een echte brand.

Dit betekent dat (enkel in de betrokken blok!) de liften automatisch naar het gelijkvloers gaan, de tussendeuren toevallen en de rolluiken voor de liften naar beneden gaan. Er zal geen gebruik gemaakt worden van sirenes.

21 november 2019

Ook wij deden mee met #dewarmsteweek. Stig Broeckx daagde ons namelijk uit om even snel als hem te fietsen!

10 oktober 2019

Vandaag (donderdag 10 oktober) kunt u in alle kranten lezen dat 1 op de 4 Vlaamse algemene ziekenhuizen zich in rode cijfers bevinden. Wij kunnen met trots zeggen dat wij 2018 afgesloten hebben met 1,8 procent winst. We zijn een van de weinige uitzonderingen op de dalende trend van winstmarges. De cijfers van de laatste 5 jaar tonen zelfs aan dat we met een gemiddelde van 1,5 procent winst bij de best scorende Vlaamse ziekenhuizen behoren.

7 oktober 2019

Borstkanker, dan denken we vaak onmiddellijk aan een vrouwelijke patiënt. Borstkanker komt echter ook voor bij mannen. Jaarlijks krijgen meer dan 100 mannen de diagnose borstkanker. Omdat het zeldzaam is, en veel mensen niet weten dat mannen ook borstkanker kunnen krijgen, wordt de diagnose vaak later gesteld. Soms te laat. Om hier aandacht voor te vragen, is 7 oktober uitgeroepen tot Internationale dag van de mannelijke borstkanker.

17 juli 2019
Uit de recente publicatie over de resultaten van de borstkankercentra blijkt dat wij nog steeds bij de beste van Vlaanderen behoren. 91% van de behandelde vrouwen heeft een overlevingskans van meer dan 5 jaar. Dit cijfers is zeer goed, en hetzelfde als de voorgaande jaren.