5 september 2018

Het Mariaziekenhuis neemt deel aan de NIAZ Jaarprijs 2018.
Ons project PRAGT, dat extra ondersteuning biedt aan toekomstige ouders in minder gunstige omstandigheden, werd ingezonden om mee te dingen naar de hoofdprijs van 10.000 euro.

30 augustus 2018

Op zaterdag 15 september en zaterdag 22 september krijgt een stuk van de rotonde, de oprit en parking van spoedgevallen en de zone van nierdialyse een nieuwe laag asfalt. Dit betekent dat op beide zaterdagen de parking van spoedgevallen en dialyse niet bereikbaar is.

In de periode tussen het afschrapen van het asfalt (15 september) en het leggen van de nieuwe laag (22 september) is de parking gewoon toegankelijk.

Tijdelijk parkeren aan de laad- en loszone

27 juli 2018
Het ziekenhuis zet in op preventie, vandaar dat vanaf maandag 30 juli alle patiënten van 65 jaar of ouder op het chirurgisch daghospitaal, inclusief patiënten die komen voor een operatie aan het oog, en het pijncentrum worden gescreend op voorkamerfibrillatie (VKF).

Voorkamerfibrillatie?
12 juli 2018

2017 was een vruchtbaar jaar: we werden de trotse eigenaars van een NIAZ kwaliteitslabe

20 juni 2018
Een witte Mercedes of een roze Range Rover? Het wordt moeilijk kiezen voor onze kleinste patiëntjes in welke blitse wagen ze naar de onderzoekskamer zullen rijden. Want dankzij de Vlaamse Kinderliga kunnen ze er nu naartoe in een heuse CliniCar!
De grotere kindjes kunnen zelf sturen en rijden, maar de besturing kan ook door de medewerkers van de afdeling met een afstandsbediening.

6 juni 2018

Op 6 juni vindt de internationale What Matters to You-dag, oftewel de dag van de patiënt weer plaats. Ook het Mariaziekenhuis en Revalidatie & MS Centrum doen mee aan deze dag, méér nog we maken er een hele week van! Dit jaar staat in teken van kunst en dit in al zijn vormen en maten. Gedurende een week willen we onze patiënten en hun familieleden, maar ook bezoekers en andere geïnteresseerden graag eens verwennen met een extraatje.