Roken is slecht voor uw gezondheid. Waarschijnlijk kreeg u al eens het advies om te stoppen. Slechts 3 tot 5% van de rokers slaagt erin om te stoppen met roken zonder hulp. Net omdat het zo moeilijk is om in uw eentje te stoppen, proberen we de kans op slagen te vergroten door in een groep van een 10-tal personen te stoppen met roken. Tijdens het rookstopprogramma ‘Rook-arm, hart-rijk’ wordt u professioneel begeleid door een psychologe / tabakologe.

Inhoud van de sessies

Het programma bestaat uit acht sessies verspreid over vier maanden. In het begin zijn het wekelijkse samenkomsten. Tijdens de eerste drie bijeenkomsten gaan we in op de voor- en nadelen van roken. We bekijken de manier waarop een (nicotine-) verslaving ontstaat en de mogelijke ontwenningsverschijnselen. We gaan na welke moeilijke momenten de drang naar het roken uitlokken en hoe we hiermee kunnen omgaan. Na de vierde sessie stoppen we definitief met roken.

We komen dan nog vijf keer samen om moeilijke aspecten bij het stoppen met roken te bespreken en een aantal aangeleerde zaken verder uit te diepen. We proberen bovendien de motivatie om in het stoppen te volharden, hoog te houden. We verwachten dat u op elke bijeenkomst aanwezig bent!

Maandag van 16.30 tot 18 uur

De sessies vinden telkens plaats op maandag van 16.30 tot 18 uur in het Mariaziekenhuis.

Betaling

Uw inschrijvingsgeld bedraagt 48 euro. Hebt u recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan betaalt u een verlaagd tarief.

28
januari
&
4
februari
&
11
februari
&
18
februari
&
25
februari
&
11
maart
&
1
april
&
3
juni
48,00per persoon

Inschrijving en informatie

Sigrid Claes, psychologe/tabakologe
E-mail: rookstop@mznl.be
Tel.: 011 826 078

Terug naar het overzicht