Rouwen om het verlies van iemand uit uw naaste omgeving is een ingrijpend gebeuren. Uw hele leven wordt erdoor overhoop gehaald. Niemand kan de pijn van het verlies voor u wegnemen, maar als anderen luisteren naar uw gevoelens en u ze met anderen mag delen, dan kan dat bevrijdend zijn.

De lotgenotengroep biedt een luisterend oor en ondersteuning bij uw verlieservaring en rouwverwerking. Tegelijk worden de nodige inzichten aangereikt over wat rouwen in zijn verscheidenheid kan inhouden. De gemeenschappelijke ervaring schept een veilige sfeer en een vriendschapsband.

Voor wie?

Iedereen die een rouwproces doormaakt na het overlijden van een geliefde (partner, kind, kleinkind, ouder, broer, zus, vriend, vriendin, collega,…) en de draad van het leven opnieuw wil opnemen. Ook als uw dierbare niet in het Mariaziekenhuis is overleden, bent u welkom.

Praktisch

De groep komt zes keer bijeen, telkens op maandagnamiddag van 13.30 tot 16.30 uur, in het Mariaziekenhuis. Het is de bedoeling dat u de volledige reeks volgt.

De begeleiding is in handen van E.H. Hugo Gerfen en Rina Maes
De lotgenotengroep werkt samen met het Centrum voor Christelijk Vormingswerk (CCV) Hasselt

Info?

november